Sivut

perjantai 28. helmikuuta 2014

Rehtorin blogi - Uutta koulua kohden!

 
Ohessa elämäni ensimmäinen blogiteksti ja aiheena, kuinkas muuten, uusi koulu!

Olen päässyt rehtorin tehtäväni kautta seuraamaan uuden koulun rakentamista hyvin läheltä. Kahden vuoden ajan "rakentaminen" tapahtui pitkälti paperilla ja uutta koulua olen saanut tarkastella pääasiassa ylhäältä päin arkkitehdin piirrustuksia tulkiten. Tänä keväänä onkin ollut oikein virkistävää päästää seuraamaan rakentamisen edistymistä työmaalta käsin ja nyt näiden työmaakierrosten kuvasatoa haluan jakaa myös teille. Samalla saatte ajantasaista tietoa rakentamisen etenemisestä myös tätä blogikanavaa pitkin.

Ensimmäisessä kuvassa näet koulumme kieltenluokan. Koulurakennuksen sisätilat eivät ole enää yhtä suurta hallia, vaan pikku hiljaa luokkatilat ovat alkaneet ottamaan muotoaan ja maallikon silmätkin jo näkevät yhteyden rakennuspiirustusten ja tulevan tilanteen välillä. Kieltenluokan maiseman valtaa tällä hetkellä NCC:n työmaakopit, mutta tulevaisuudessa saamme seurata luokan ikkunoista elämää apteekin ja torin suunnalla.


Tämä kuva on otettu yläkerran käytävältä aivan tulevien luokanopetuksen luokkien kupeesta. Iso ikkuna antaa hyvin luonnonvaloa käytävään ja tulevaisuudessa näkymän koulun pelipihalle. Tämän käytävän varrelta löytyy luokkatilat 3-6.luokille ja kielille. Myös erityisopettaja tulee majailemaan tämän käytävän varrella.


Ja sitten katsaus teknisen käsityön luokkaan! Teknisen käsityön luokka tulee olemaan tilana hyvin avonainen, ts. opettaja pystyy säilyttämään näköyhteyden opetusryhmäänsä kaikkialta luokkatiloista. Olipahan opettaja omassa työtilassaan, kuumakäsittelyhuoneessa tai työstämässä uutta materiaalia konesalissa, hän pystyy seuraamaan mitä muualla luokkatiloissa tapahtuu.


 
Tämä kuva on puolestaan otettu koulumme tulevasta ruokalasta, jonka hyvin keskeinen elementti on iso ja värikäs lasiseinä. Tällä hetkellä näkymä ruokalasta on varsin karu, mutta aikanaan ruokalasta avautuu näkymä koulun isolle pelipihalle. Kuvassa näkyvän vanhan koulun osalta "pallo heilahtaa" kesäkuun puolen välin tienoilla ja heinäkuussa vanha koulu on enää muisto vain! 
 
 
Viimeisessä kuvassa näet ensimmäisen kerroksen käytävän kuvattuna apteekin puoleisen sisäänkäynnin tuntumasta. Tämän käytävän varrelle tulee sijoittumaan koulumme esi- ja alkuopetus eli luokka-asteet E-2. Myös esi- ja alkuopetuksen erityisopetus järjestetään tämän käytävän varrella.

Pikku hiljaa maalis-huhtikuun aikana rakennusmiehet siirtyvät saneerausosan puolelle eli ns. liikuntasaliosaan. Parasta aikaa valmistaudumme väistötiloihin muuttoon muutaman luokkatilan osalta. Tässä muutossa väliaikaiset tilat tarvitaan fysiikka/kemialle, tekstiilikäsityölle ja tietotekniikalle. Myös opettajat, rehtori ja koulusihteeri siirtyvät muuanne kouluun pois rakennustoiminnan alta. Väistötilat löytyvät kuitenkin hyvin läheltä, eli koulumme liikuntasalista ja vanhan puolen luokista.

Liikuntasali on poissa käytöstämme vuoden 2014 joulukuulle asti ja näin joudumme järjestämään liikunnanopetuksen poikkeusoloissa miltei koko tulevan syyslukukauden ajan. Kevätjuhlaa varten olemme varanneet käyttöömme Pölösen salin, joten suvivirsikin pääsee kajahtamaan ilmoille hivenen erilaisessa ympäristössä!


Kevättä ja uutta koulua kohti menevin terveisin,
Mika Norppa, vt. rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti